Voeding
Geschreven op 31 oktober 2017
in Voeding

De boeman van voeding 
Koolhydraten maken je dik, melk is alleen voor kalfjes en suiker is verslavend. Populaire uitspraken van veel foodies en zelfs professionals in ons vak die het ene voedingsproduct naar het andere als boeman blijven zien. Zo worden en steeds meer diëten gebaseerd op een lijstje met goede en slechte voedingsmiddelen. De slechte zouden hier een grotere bijdrage leveren aan overgewicht.

Bangmakerij 
Helaas krijgen dit soort uitspraken en vaak ook de mensen erachter altijd de volledige aandacht. Een advies als ‘eet twee ons groente per dag’ is natuurlijk niet hip en haalt de krant dan ook niet meer. Uiteraard begrijpen we dat er redenen zijn om af te slanken alleen hebben wij er wel een probleem mee wanneer men specifiek voedingsmiddelen gaat aanwijzen als oorzaak van het overgewicht. Deze vaak goed bedoelde adviezen hebben een alarmerend karakter dat gepaard gaat met bangmakerij voor bepaalde producten. Hier zit volgens ons ook juist het probleem namelijk dat men hierdoor onze relatie met voeding verstoord. Daarnaast worden ondanks deze adviezen de meeste mensen toch zwaarder. De adviezen met betrekking tot goede en slechte producten zijn blijkbaar dus toch niet zo effectief.

Energiebalans
Waar we wel op kunnen vertrouwen is onze energiebalans. Uiteindelijk blijft de energiebalans bij afslanken de leidende factor. Als je lange tijd achter elkaar meer energie binnenkrijgt dan je verbruikt, dan neemt je gewicht toe. Krijg je juist minder energie binnen dan je verbruikt, dan val je af. Daarnaast moet je jezelf afvragen of dit de manier is hoe je met voeding wil omgaan? Wil je blijven denken in lijstjes met goede en slechte producten of wil je een vitaal voedingspatroon vinden dat bij jou past en je ook kunt volhouden. Dit laatste is juist waar de methode van Gym Rebel op is gericht. Voeding is namelijk veel meer dan alleen kijken naar producten. Het gaat hier om een bepaalde mindset en het leren volhouden van het voedingspatroon waarmee jij kunt leven. 

Tot slot willen wij toch vooral meegeven niet bang de worden van voeding en de mensen die deze bangmakerij verspreiden. Het enige voedingsmiddel om bang voor te zijn in deze tijd van het jaar is de verschrikkelijke pompoen die je in het donker kan tegen komen ;)

Happy Halloween!

http://www.gymrebel.nl/rebel-nutrition
http://www.gymrebel.nl/rebel-coaching