Rebel Vitaliteit
Geschreven op 26 januari 2018

De blauwe smurf! 
Investeren in slaap is misschien wel het beste dat je kunt doen voor jouw vitaliteit. Slaap heeft namelijk invloed op ons humeur, concentratie, reactievermogen, herstelvermogen en geeft afvalstoffen de gelegenheid om afgevoerd te worden. Daarnaast zorgt het dat er minder vocht vastgehouden wordt waardoor je er de volgende dag zomaar een paar jaartjes jonger uit kunt zien. Een gratis schoonheidsbehandeling terwijl je slaapt. Wie wil dat nou niet? Genoeg redenen dus om te investeren in een goede nachtrust. 

Meer lezen

Rebel Voeding
Geschreven op 22 december 2017
in Voeding

Gewichtstoename na de feestdagen?
De feestdagen staan voor de deur. Een periode die in het teken staat van kerst, oud en nieuw en gezellig samen zijn met familie en vrienden. Die gezelligheid gaat meestal gepaard met veel en vaak feestelijk eten en drinken. Helaas maken velen zich druk over hoe ze de feestdagen met veel plezier en gezelligheid kunnen doorbrengen zonder gewichtstoename. Iets dat wij ontzettend zonde vinden omdat dit juist ten koste kan gaan van de ware gedachte van deze feestdagen. Wij zullen dan ook niet met tientallen tips komen over hoe je deze feestdagen kunt overleven, want hier staat het internet vol mee. We willen je inzicht geven in een onderliggende oorzaak van de gewichtstoename tijdens deze feestdagen en je bewust maken van de keuzes om dit te voorkomen. 

Meer lezen

Rebel Voeding
Geschreven op 31 oktober 2017
in Voeding

De boeman van voeding 
Koolhydraten maken je dik, melk is alleen voor kalfjes en suiker is verslavend. Populaire uitspraken van veel foodies en zelfs professionals in ons vak die het ene voedingsproduct naar het andere als boeman blijven zien. Zo worden en steeds meer diëten gebaseerd op een lijstje met goede en slechte voedingsmiddelen. De slechte zouden hier een grotere bijdrage leveren aan overgewicht.

Meer lezen

Rebel Bewegen
Geschreven op 17 oktober 2017
in Bewegen

Burn baby burn
Calorieën verbranden tijdens een workout is algemeen bekend, maar wist je dat je ook calorieën na je workout verbrand? Dit fenomeen heeft zelfs een officiële naam: EPOC (excess post oxygen consumption). Dit staat voor extra zuurstof na inspanning. In de volksmond wordt dit fenomeen ook wel afterburn genoemd. Voor velen zou het als het om afslanken gaat een reden zijn om te kiezen voor een workout met hoge intensieve intervallen zoals high intensity interval training (hierna: HIIT). Een hoge intensiteit zou namelijk zorgen voor meer extra verbranding na de training. Maar hoe relevant zijn die extra calorieën eigenlijk? En is daarom HIIT the Shit?

Meer lezen